logo

A nevetés gyógyír

A Vianni Üzletlánc és a Bohócdoktorok a kis betegekért –felhívás!        

 

A Vianni Üzletlánc hosszú távú megállapodást kötött a Bohócszínház Alapítvánnyal a kórházak gyermekosztályain fekvő kis betegek felvidítása, gyógyulásuk elősegítése érdekében!

  

bohocszinhazA Bohócszínház Alapítvány bemutatása:

A Bohócszínház Alapítvány 1996-ban alakult, azzal a céllal, hogy térítés nélkül, ajándékozással egybekötött vidám, játékos programokat szervezzen beteg, sérült gyermekek számára, országosan. A helyszínek a kórházak gyermekosztályai.
Székhelye: 1149 Budapest, Handzsár u. 12. FB nyilvántartási szám: 5931. Adószám: 18153505-1-42.
Az alapítvány tagjai önkéntesen végzik a feladatokat. A kórházak szakorvosainak referencia leveleiben forgalmazott sorok, a gyermekektől kapott képeslapok, a szülőktől kapott levelek igazolják a tevékenységük hasznosságát.
Az adó 1% felajánlások összegét a technikai eszközök és az ajándékok megvásárlására, az üzemeltetési és szervezési költségek fedezésére fordítják.
Minden támogatójuk felajánlását ezúton is köszönik!

 

KÖSZÖNŐLEVELEK >>itt!

 

 


 

Kanizsai bohóc kórházlátogatás

     

 


 

Vácon is gyógyított a "Vianni Bohócdoktora"


2012. február 1-jén 10.00 órakor a Bohócszínház Alapítvány a Vianni Kft. támogatásával ajándékozással egybekötött, vidám bohóclátogatást szervezett a váci városi kórház gyermekosztályán.

 

A Bohócszínház Alapítvány 1996 óta hátrányos helyzetben lévő gyermekek számára vidám élményeket és emlékeket nyújtó bohócelőadásokat, gyermekfoglalkoztatásokat szervez gyermekkórházakban, rehabilitációs intézményekben. Céljuk a hospitalizációs ártalmak csökkentése, a fájdalomtól és a kezelésektől sok esetben depressziós, kiszolgáltatott gyerekek felvidítása, feszültségeik oldása, kizökkentése bezárkózottságukból, ezáltal a gyógyulás segítése. Az előadások díjmentesek, a tevékenységünkben közreműködők önkéntesként végzik munkájukat. Működésük az egész országra kiterjed.
A helyszíneken a foglalkozások a szakorvosok véleményét figyelembe véve, és minden esetben a gyermekek egészségi állapotának megfelelő összeállításban történnek.
A Bohócszínház Alapítvány szervezésében színpadra állítottak vakok és gyengénlátó gyerekek számára interaktív mesejátékot, kb. 100 gyermek részvételével. Céljuk az volt, hogy a vak gyerekek számára is teljes értékű, örömteli élménnyé tegyék a színházlátogatást.
Az előadás további érdekessége volt, hogy - más óvodákkal együttműködve - látó gyermekeket is meghívtak, így kettős célt valósítottak meg: egyrészt a gyengénlátók integrálását, másrészt a látó gyerekek toleranciára, elfogadásra való nevelését, a sajátos nevelést igénylőkkel való együttélés, együtt játszás természetességének elfogadását.
Megjelent a "Bohócok a kórházakban" című módszertanulmány, melynek célja, hogy népszerűsítse a bohócdoktori tevékenységet. A kiadvány a speciális körülmények között alkalmazható technikákat mutatja be azok számára, akik érdeklődnek a bohócdoktori tevékenység iránt, esetleg csatlakozni kívánnak a szervezethez. A technikák elsajátításán kívül a módszertanulmány hozzájárul ahhoz, hogy az önkéntesek a gyermekek javára a tevékenységet minél több kórházi helyszínen rendszeresen alkalmazzák.Székesfehérváron 01.11-én gyógyított a “Vianni Bohócdoktora”

szfvar_bohoc

 


Bohócdoktorok gyógyítottak a pápai kórházban

2011-12-20 18:07:24     hírek  |


Akinek nem találtak morzsát az ágyában, azt megajándékozták mindenféle finomsággal és játékokkal.
bohoc_papai_korhazbanA Bohócszínház Alapítvány 1996 óta nyújt vidám előadásokat hátrányos helyzetben élő és beteg gyermekek számára. A bohócdoktorok jobbára kórházakba, rehabilitációs intézményekbe látogatnak el, céljuk, hogy a fájdalomtól és a kezelésektől sok esetben depressziós, kiszolgáltatott gyerekeket felvidítsák, oldják a feszültséget és kizökkentsék őket bezártságukból, így segítve gyógyulásukat.
A Bohócszínház Alapítvány önkénteseit ezúttal a Vianni üzletlánc segítette ajándékokkal, így Hajakóc bohóc nemcsak műsorával, de értékes játékokkal is mosolyt csalhatott a gyógyuló gyerekek arcára. A Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályán csaknem 10 kis beteg várta a bohócdoktorokat, volt, aki örült nekik, de volt olyan is, aki megilletődött Hajakóc bohóc láttán. Dr. Billinszky Zsuzsanna osztályvezető főorvos elmondta, közel három éve már, hogy a bohócdoktorok gyakran ellátogatnak Pápára, évente két-három alkalommal. A gyermekek számára mindig nagy öröm az előadásuk, és emlékezetes élmény marad számukra.
A Bohócszínház Alapítvány igyekszik minél szélesebb körben népszerűsíteni ingyenes tevékenységét. Ezt a célt szolgálja nemrég megjelentetett kiadványuk is, a Bohócok a kórházakban című tanulmány. Kiadványukban a speciális körülmények között alkalmazható technikákat mutatják be azok számára, akik érdeklődnek a bohócdoktori tevékenység iránt és csatlakozni kívánnak szervezetükhöz. Az alapítványnak szüksége is van a támogatásra és az önkéntesekre, hiszen tevékenységüket ellenszolgáltatás nélkül végzik, előadásaik teljesen ingyenesek, az utazás költségét azonban csak az adók egy százalékából tudják finanszírozni.
(Az alapítvány adószám: 18153505-1-42)

 

További fotók megtekintése>> itt!

 


 

Bohócdoktorok gyógyítottak a veszprémi gyermekosztályon


Első alakalommal 2011. december 5 -én 11 órától a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályán 40 gyermek számára tervezünk közösen ajándékosztást és Bohócszínházi előadást. S hogy folytatása is legyen a remek kezdeményezésnek (amit a Bohócszínház már másfél évtizede gyakorol) a Vianni Üzletlánc teljes tevékenységi területén várja azon kórházak megkeresését, ahol szívesen fogadnák a Bohócszínház előadásokat,- illetve a Vianni Család játék-ajándék-édesség adományait!

Módosítás dátuma: 2012. március 16. péntek, 19:19
 

Copyright (C) 1997-2011Vianni a Magyar Drogéria Drogéria Minden Jog Fenntartva!